Укроборонпром спростовує перехід одного з підприємств на одноденний робочий тиждень

Укроборонпром спростовує перехід одного з підприємств на одноденний робочий тиждень

Укрінформ
У ДК «Укроборонпром» спростовують інформацію про те, що Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова (ХКБМ) переходить з березня на одноденний робочий тиждень.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі концерну.

В Укроборонпромі назвали "викривленою та маніпулятивною" інформацію про те, що "ХКБМ нібито з березня місяця переходить на одноденний робочий тиждень з нібито подальшим звільненням всіх незгодних з цим «рішенням»".

Зазначається, що всі виробничі підрозділи підприємства будуть виконувати оборонне замовлення без жодних змін у графіку їхньої роботи.

На сьогодні ХКБМ реалізує два дослідно-конструкторських проєкти на замовлення Міноборони України: модернізація танка Т-64 під шифром «Краб» та оновлення танка «Оплот» під шифром «Бастіон». Інженери-конструктори, задіяні у виконанні згаданих проєктів, працюють у штатному режимі, наголосили в ДК.

Водночас, як уточнили в концерні, на сьогодні чверть співробітників ХКБМ не задіяні ні у виробничій діяльності, ні у дослідно-конструкторських роботах. Тому прийнято рішення про встановлення неповного робочого тижня саме для цієї категорії штату.

Йдеться про конструкторів, не задіяних у ДКР «Краб» та «Бастіон», частини технологів, співробітників архіву, канцелярії, пояснили в Укроборонпромі.

Підприємство продовжує працювати над зміцненням обороноздатності України, виконуючи наявні контракти з Міноборони з виготовлення бронетранспортерів БТР-4Е для українського війська.

Читайте також: У 2021-му Укроборонпром виробив продукції на 24% більше, аніж у 2020 році

Як повідомляв Укрінформ, напередодні з’явилась інформація про те, що Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова переходить із березня на одноденний робочий тиждень, а всіх незгодних чекає звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-