В Україні забронювали понад 195 мільйонів кубів потужностей для імпорту газу в лютому - ОГТСУ

В Україні забронювали понад 195 мільйонів кубів потужностей для імпорту газу в лютому - ОГТСУ

Укрінформ
Учасники газового ринку забронювали понад 195 млн кубометрів потужностей для імпорту природного газу в Україну в лютому 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) у Телеграмі.

Зокрема, 124,8 млн кубометрів заброньовано на віртуальній торговій точці "Берег" (Угорщина), 70,3 млн - на точці "Буденіце" (Словаччина). При цьому додаткові потужності для транзиту газу на східних точках входу до ГТС України не були заброньовані.

"Бронювання на виході з української ГТС відображають можливу зміну транзитних потоків газу: у напрямку Словаччини забронювали місячні потужності в обсязі 311,9 млн куб. м (11,14 млн куб. м на добу) у точці «Ужгород-Вельке Капушани», у напрямку Молдови та Румунії — 396,5 млн куб. м (14,16 млн куб. м на добу), з яких — 151,2 млн куб. м (5,4 млн куб. м на добу) — у точці «Ісакча/Орловка I» (Румунія)", - зазначили в ОГТСУ.

У компанії підкреслили, що угорський напрям імпорту до України зберігає свою популярність у замовників у 2022 році, хоча цей маршрут був відкритий лише 2021 року. За підсумками минулого року 90% імпортованого газу надійшло до України завдяки переривчастим потужностям з Угорщини.

Читайте також: Газпром цьогоріч прокачає до Європи найменший обсяг газу за 6 років - ОГТСУ

Повідомляється, що з початку цього року ОГТСУ й угорський транзитний оператор FGSZ тестують режим гарантованих потужностей для імпорту газу з Угорщини до України в обсязі до 8 млн кубометрів на добу.

Як повідомлялося, імпорт газу в Україну у 2021 році становив 2,6 млрд кубометрів, що у 6 разів менше порівняно із 2020 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-