В ОАСК оскаржують розпорядження Кабміну про звільнення держсекретаря Мінекономіки

В ОАСК оскаржують розпорядження Кабміну про звільнення держсекретаря Мінекономіки

Укрінформ
Тетяна Галабудська оскаржує в Окружному адміністративному суді міста Києва розпорядження Кабінету Міністрів України про звільнення її з посади державного секретаря Міністерства економіки України.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

“Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов до Кабінету Міністрів України та Міністерства економіки України. Позивачем зазначена Тетяна Галабудська”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач просить суд визнати протиправними та скасувати розпорядження Кабміну від 15 грудня 2021 року №1669-р “Про звільнення Галабудської Т.М. з посади державного секретаря Міністерства економіки України” та відповідний наказ Мінекономіки від 16 грудня 2021 року про звільнення Галабудської, а також - поновити її на посаді державного секретаря, стягнути на її користь з Мінекономіки невиплачену на момент звільнення заробітну плату та середній заробіток за весь час вимушеного прогулу з 17 грудня 2021 року до прийняття судового рішення.

Також позивачка просить суд стягнути на її користь 500 тис. грн моральної шкоди з Кабміну і стільки ж з Міністерства економіки України.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Читайте також: ОАСК ухвалив рішення, що блокує конкурс із обрання керівника САП

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів призначив Галабудську на посаду державного секретаря Міністерства економіки України відповідним розпорядженням 28 липня 2021 року. 15 грудня 2021 року уряд звільнив її з посади державного секретаря Мінекономіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-