У «Прозорро.Продажі» вже оголосили 2 693 земельних аукціони

У «Прозорро.Продажі» вже оголосили 2 693 земельних аукціони

Укрінформ
Станом на 13 січня у системі «Прозорро.Продажі» вже оголошено 2 693 земельних аукціони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що оголошено 1800 аукціонів із оренди та 893 – із відчуження землі.

Загальна площа земель, яка пропонується до здачі в оренду, сягає майже 13 тис. га. Вартість таких лотів – 66 млн грн. Торги організовують 283 учасники.

У п’ятірку областей з найвищою стартовою вартістю лотів увійшли: Одеська, Хмельницька, Кіровоградська, Київська та Львівська області. Найдорожча вартість річної оренди землі – на Одещині, де вона сягає понад 11 тис. грн за гектар.

Загальна площа земельних ділянок, які продають через «Прозорро.Продажі», становить понад 1,3 тис. га. Усі ці лоти оцінюються в 776 млн грн. Заявки подали 168 організаторів.За стартовою вартістю лотів серед лідерів Львівщина, Київщина, Закарпаття, Одещина, Харківщина.

У міністерстві пояснюють, що мова йде про приватні землі або землі не с/г призначення, адже відповідно до Земельного кодексу продаж земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності заборонений.

Згідно з інформацією Мінагрополітики зростання ціни на торгах уже сягає майже 200%.

Читайте також: Ціна землі на аукціонах зростає в середньому на 217% - Мінагро

Аукціонів з оренди та продажу суто с/г земель у системі оголошено 1918 (1416 – із оренди, 502 – із відчуження). Загальна площа земельних ділянок за аукціонами зі здачі с/г землі в оренду – 11 783 га, з продажу – 1076 га.

Вартість лотів за аукціонами з оренди с/г землі – 26 млн грн, із відчуження – 170 млн грн. Зростання ціни за лотами із землями с/г призначення сягає п’яти разів.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2021 року в Україні офіційно оголошено старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи - громадяни України з обмеженням у 100 га.

Перші земельні аукціони в системі Prozorro.Продажі стартували 8 листопада 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-