Ціна землі на аукціонах зростає в середньому на 217% - Мінагро

Ціна землі на аукціонах зростає в середньому на 217% - Мінагро

Укрінформ
Ціна ділянок на земельних електронних аукціонах в середньому зростає на 217%.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінагрополітики, про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час 5-го засідання Земельного штабу.

Лещенко зазначив, що прозорість земельних відносин забезпечується, зокрема, завдяки проведенню земельних аукціонів в електронній системі Prozorro.Продажі. У ній на сьогодні оголошено 1 542 аукціони, для передачі в оренду чи відчуження виставлено 8 тис. га земельних ділянок в різних регіонах України загальною вартістю 570 млн грн.

За словами міністра, вже успішно відбулися 202 земельних аукціони; усі лоти реалізуються із зростанням ціни, яке в підсумку сягає в середньому 217%.

«Ринок землі працює в штатному режимі, на сьогодні зареєстровано майже 60 тис. правочинів щодо купівлі-продажу землі, якими охоплено понад 150 тис. га землі», - зазначив урядовець.

Середня ціна за гектар продовжує зростати: на сьогодні вона становить майже 40 тис. грн, заявив міністр.

«Відкритість даних, захист учасників угод, оптимізація всіх процесів забезпечує прозорість ринку землі та збільшення надходжень до державного бюджету», – акцентував Лещенко.

Одним із пріоритетів Мінагрополітики на найближчий час міністр назвав розширення співпраці з фінансовими установами, зокрема банками, які мають розглядати земельні ділянки як предмет застави.

Як повідомляв Укрінформ, перші земельні аукціони стартували 8 листопада в системі Prozorro.Продажі.

За підсумками листопада, земельних аукціонів було 1 357 (938 із оренди та 419 – із відчуження). Стартова ціна усіх лотів — 417 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-