В Україні щодня моніторитимуть ціни на 30 товарів

В Україні щодня моніторитимуть ціни на 30 товарів

Список
Укрінформ
Кабінет Міністрів України доручив Державній службі статистики проводити щоденний моніторинг споживчих цін на 30 продовольчих та непродовольчих товарів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Проєктом розпорядження «Про заходи щодо моніторингу та аналізу цін і стану товарних ринків» передбачається доручити Державній службі статистики забезпечити здійснення щоденного моніторингу споживчих цін на 30 продовольчих та непродовольчих товарів.

До таких товарів включено: борошно пшеничне вищого сорту, макаронні вироби з м'яких сортів пшениці, батон, хліб житньо-пшеничний, крупа гречана, крупа вівсяна, пшоно, свинина, яловичина, птиця, молоко, масло вершкове, сметана, яйця, олія соняшникова, цукор, капуста, цибуля, морква, буряк, картопля, етанол, жарознижувальні препарати та антибіотики як імпортного, так і власного виробництва, медичні маски, бензин, дизельне пальне та газ скраплений для автомобілів.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня Кабінет Міністрів вніс батон та соняшникову олію до списку продуктів, подорожчання яких треба заздалегідь декларувати, а також заборонив встановлювати націнку на ці продукти більш ніж на 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-