Планові ремонти на електромережах: Міненерго знову звернулося до Держенергонагляду

Планові ремонти на електромережах: Міненерго знову звернулося до Держенергонагляду

Укрінформ
Міненерго знову направило звернення до Держенергонагляду та НКРЕКП стосовно відновлення планових ремонтів операторами системи розподілу електроенергії.

Про це на брифінгу заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже зверталися до Держенергонагляду, до НКРЕКП. Ми сьогодні знову звернулися щодо цього питання. Такі ремонти робляться приватними компаніями, і ми зі свого боку будемо комунікувати і проводити роботу, щоб планових ремонтів у період опалювального сезону не відбувалося", - сказав Галущенко.

Він зазначив, що в осінньо-зимовий період не повинно відбуватися жодних планових ремонтів із відключеннями споживачів від енергопостачання.

"Резерв в енергосистемі є. Жодних підстав для відключення (споживачів - ред.) немає, окрім аварійності", - наголосив міністр.

Як повідомлялося, оператори системи розподілу, які входять до операційного холдингу "ДТЕК Мережі", змінили графіки планових ремонтів на період з 29 грудня 2021-го до 10 січня 2022 року.

Державна інспекція енергетичного нагляду перевірить діяльність операторів системи розподілу ("обленерго") через відключення споживачів від енергопостачання при проведенні планових ремонтів в опалювальний період. У Міненерго раніше закликали обленерго не проводити планові ремонти з відключеннями споживачів під час опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-