Від оренди держмайна до бюджету торік надійшло рекордних 1,62 мільярда - ФДМУ

Від оренди держмайна до бюджету торік надійшло рекордних 1,62 мільярда - ФДМУ

Інфографіка
Укрінформ
Надходження від оренди державного майна до бюджету в 2021 році становили рекордні 1,62 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

"За результатами 2021 року оренда державного майна принесла до скарбниці 1,62 млрд грн, що є рекордом з надходжень за всі роки незалежності України", - йдеться в повідомленні.

За словами очільника ФДМУ Дмитра Сенниченка, такий результат став можливим завдяки повному розкриттю всієї інформації про об'єкти оренди, а також прозорому механізму торгів, що забезпечило відновлення довіри інвесторів до держави.

«Раніше процедура оренди державних об’єктів була складною і тривалою. Це займало від 6 до 9 місяців. Вже не кажучи про закритість даних та численні випадки корупції. Тепер орендувати в держави можна просто і прозоро, навіть зі звичайного смартфону», – додав Сенниченко.

У 2021 році Фондом держмайна було укладено 4700 нових договорів оренди на загальну суму в 542,4 млн грн.

Окрім того, завдяки запровадженню Фондом держмайна гнучкої системи орендних пільг для малого та середнього бізнесу, який потерпає від карантинних обмежень, орендарі зберегли 160 млн грн.

У планах на 2022 рік передбачається повна автоматизація процесів оренди державного майна, що зробить процес ще зручнішим та дозволить повністю ліквідувати можливості для зловживань.

Як повідомляв Укрінформ, до державного бюджету України в 2021 році від приватизації надійшло 5,1 млрд грн, що становить рекорд по надходженнях за десятиріччя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-