Енергоатом зацікавлений співпрацювати з Rolls-Royce у впровадженні модульних реакторів

Енергоатом зацікавлений співпрацювати з Rolls-Royce у впровадженні модульних реакторів

Фото
Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" вивчає можливість співпраці з британською компанією Rolls-Royce, яка розробила технологію малого модульного реактора (ММР) UK SMR. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті НАЕК «Енергоатом».

Керівництво Енергоатома 5 січня провело онлайн-зустріч із представниками Rolls-Royce, під час якої останні презентували технологію малого модульного реактора власної розробки.

"Керівник Енергоатома Петро Котін відзначив очікуваний високий рівень надійності й безпеки реактора UK SMR. Компанію Rolls-Royce поінформували про плани стосовно заміщення діючих ядерних потужностей, будівництва нових енергоблоків і перспективи впровадження малих модульних реакторів в Україні", - повідомляє пресслужба Енергоатома.

Зазначається, що Rolls-Royce планує побудувати у Великій Британії 16 енергоблоків UK SMR до 2050 року. Очікується, що проєкт UK SMR буде сертифікований до 2024 року, а перший ММР такого типу введуть в експлуатацію до 2029 року.

В Енергоатомі повідомляють, що потужність реактора UK SMR дорівнює 443 МВт. Проєктний термін роботи – 60 років. Вартість першого енергоблока становитиме 2,2 млрд фунтів (близько 3 млрд дол.).

Як повідомлялося, у вересні 2021 року НАЕК «Енергоатом» та американська компанія NuScale Power підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким в Україні можливе будівництво малих модульних реакторів. Відповідно до меморандуму, NuScale допоможе Енергоатому в експертизі технології ММР, в тому числі, в техніко-економічному обґрунтуванні запропонованих майданчиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-