Нафта дешевшає перед засіданням ОПЕК+

Нафта дешевшає перед засіданням ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту помірно знижуються у вівторок, 4 січня, перед засіданням ОПЕК+, на якому буде вирішено, чи змінювати план з нарощування нафтовидобутку на 400 тис. б/д у лютому, прийнятий у липні 2021 року.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $78,82 (-0,2%). Барель лютневої нафти WTI торгувався по $75,89 (-0,25%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $78,98 і $76,08 відповідно.

Представники країн-учасниць групи ОПЕК+ мають зустрітися 4 січня. Спільний міністерський комітет з моніторингу (JMMC) збереться о 14:00 за Києвом, а потім о 15:00 у режимі відеоконференцзв'язку відбудеться міністерська нарада.

Три джерела в ОПЕК+ повідомили агентству Reuters, що група, ймовірно, дотримуватиметься свого плану зі збільшення видобутку на 400 тис. б/д у лютому, як вона робила щомісяця з серпня.

У понеділок ОПЕК переглянула прогноз нафтового ринку на перший квартал 2022 року. Згідно з новим прогнозом, пропозиція нафти на світовому ринку в січні-березні перевищить попит на 1,4 млн бар. на добу. Попередній прогноз припускав, що перевищення пропозиції над попитом буде на 25% більше.

Зміна прогнозу зумовлена, головним чином, очікуваннями слабших, ніж передбачалося раніше, поставок нафти на ринок країнами не-ОПЕК.

Напередодні міністри ОПЕК на позачерговому засіданні обрали нового генерального секретаря організації - з 1 серпня 2022 року строком на три роки обрано Хайтама Аль-Гайса (Haitham Al-Qais) з Кувейту, повідомила організація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-