Із січня у Бурштинському енергоострові діятимуть нові цінові обмеження

Із січня у Бурштинському енергоострові діятимуть нові цінові обмеження

Укрінформ
У Бурштинському енергоострові (БуОс) із 2 січня 2022 року на ринку «на добу наперед» і внутрішньодобовому ринку діятимуть нові денні та нічні максимальні граничні ціни. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДП "Оператор ринку".

"При поданні заявок починаючи з доби постачання 2 січня 2022 року у БуОс на ринку «на добу наперед» і внутрішньодобовому ринку діятиме новий максимальний рівень граничних цін: вдень – 3 000,00 грн/МВт-год (без ПДВ), вночі – 1 650,00 грн/МВт-год (без ПДВ)", - йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення 24 грудня затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Зазначається, що із 2 січня на ринку «на добу наперед» і внутрішньодобовому ринку діятимуть такі граничні ціни: для Об'єднаної енергосистеми - 4 000 грн/МВт-годин у денний час та 2000 грн/МВт-годин для нічних годин; для Бурштинського енергоострова - 3 000 грн/МВт-годин у денний час та 1 650 грн/МВт-годин для нічних годин.

Якщо заявлена ціна перевищуватиме граничну ціну для відповідного періоду доби, вона автоматично відхилятиметься програмним комплексом Оператора ринку.

Як повідомлялося, середньозважена ціна електричної енергії на ринку «на добу наперед» (РДН) у листопаді порівняно із жовтнем 2021 року зросла на 17,14% - до 3,144 тис. грн/МВт-годин (без ПДВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-