Уряд запровадив державне регулювання цін на батон і соняшникову олію

Уряд запровадив державне регулювання цін на батон і соняшникову олію

Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс батон та соняшникову олію до списку продуктів, подорожчання яких треба заздалегідь декларувати, а також заборонив встановлювати націнку на ці продукти більш ніж на 10%.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в постанові Кабміну №1432 від 30 грудня 2021 року, повідомляє Урядовий портал.

Кабінет Міністрів постановляє внести зміни до постанов №341 “Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення” від 22 квітня 2020 року та №1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” від 9 грудня 2020 року.

Зокрема, пропонується перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість, затверджений постановою №341, доповнити позиціями «батон» та «олія соняшникова». Пункт 414 постанови №1236 доповнити вимогою про обмеження десятьма відсотками надбавки до оптово-відпускної ціни на хліб житньо-пшеничний та батон (з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних та інших послуг).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-