АМКУ оштрафував Ощадбанк за неконкурентні умови обслуговування «Картки киянина»

АМКУ оштрафував Ощадбанк за неконкурентні умови обслуговування «Картки киянина»

Укрінформ
Антимонопольний комітет оштрафував Державний ощадний банк України (АТ «Ощадбанк») за зловживання монопольним становищем під час участі у проєкті «Муніципальна картка «Картка киянина».

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі АМКУ.

Комітет з’ясував, що АТ «Ощадбанк» був одноосібним банком-учасником проєкту та в його межах самостійно встановлював порядок і умови відкриття та ведення карткових рахунків.

"Оскільки фінансова установа була єдиним банком-учасником проєкту «Муніципальна картка «Картка киянина», власники відповідних карток змушені були погоджуватися на його умови та зазнавали фінансових витрат", - зауважили в комітеті.

Мова йде, зокрема, про підключення платної послуги СМС-інформування як обов’язкової умови для отримання «Картки киянина», а також платної послуги СМС-інформування для доступу до системи дистанційного банківського обслуговування в рамках проєкту «Картка киянина».

«За ці два порушення на АТ «Ощадбанк» накладено штраф загальною сумою 503552 гривні», - наголосили в комітеті.

В АМКУ додали, що визначаючи суму штрафу, було враховано, що банк уже припинив порушення, не заперечував факт його вчинення та співпрацював із комітетом під час розгляду справи.

АТ "Ощадбанк" не погоджується з рішенням АМКУ стосовно штрафу у 503 552 грн за зловживання монопольним становищем у веденні карткових рахунків користувачів муніципальних карток "Картка киянина".

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні агентства.

"Ощадбанк висловлює незгоду з сьогоднішнім рішенням АМКУ оштрафувати банк на суму 503 552 грн за зловживання монопольним становищем у веденні карткових рахунків користувачів муніципальних карток "Картка киянина". Наша позиція ґрунтується на тому факті, що ця програма започаткована КМДА у 2015 році і Ощадбанк долучився до проекту як додатковий учасник", - йдеться в повідомленні.

В Ощадбанку зазначили, що банк займає монопольне становище на ринку послуг з ведення цих рахунків у зв’язку з обставинами, які не залежать від банку: спочатку активну участь у реалізації цього проекту брав лише банк «Хрещатик», який згодом було ліквідовано. Ощадбанк, з метою недопущення соціальної напруги, був змушений перевипустити картки для клієнтів банку «Хрещатик». Інші банки також мали і мають можливість долучитися до проекту.

Окрім того, для Ощадбанку цей проект є більше соціальним, аніж комерційним. Оскаржувати чи ні рішення АМКУ Ощадбанк прийме після його отримання та детального вивчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-