Венедіктова розповіла про виконання «структурного маяка МВФ»

Венедіктова розповіла про виконання «структурного маяка МВФ»

Укрінформ
Цього року за фактами незаконних оборудок з активами збанкрутілих банків експертно підтверджено заподіяння збитків на суму понад 8 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

“Ми виконали структурний маяк МВФ, - зазначила вона.

За словами Венедіктової, “відтепер Офіс генпрокурора публікує звіти про результати кримінальних проваджень щодо збанкрутілих банків. Це наше зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом”.

“З 2014 року в провадженні органів досудового розслідування перебувало понад 2 тисячі кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з активами таких банків. До суду вже направлено більше 800 обвинувальних актів. Слідство триває у майже 450 провадженнях. Цьогоріч за фактами незаконних оборудок з активами збанкрутілих банків експертно підтверджено заподіяння збитків на суму понад 8 млрд грн. Накладено арешти на майно вартістю 2 млрд грн”, - поінформувала генпрокурор.

“В нашому звіті – ключова інформація про поточний прогрес у всіх справах цієї категорії”, - зауважила Венедіктова.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до Меморандуму про економічну та фінансову політику, підписаного Україною і МВФ у листопаді, уряд України взяв на себе зобов’язання виконати 12 основних “структурних маяків” для отримання фінансування за програмою МВФ stand-by, яку Фонд продовжив до червня 2022 року. Один “структурний маяк” до кінця нинішнього року має виконати Офіс генпрокурора – опублікувати звіти за пів року щодо проваджень проти колишніх власників банків, виведених з ринку з початку 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-