Харківська компанія FED планує розширити виробництво для виконання контрактів із Туреччиною

Харківська компанія FED планує розширити виробництво для виконання контрактів із Туреччиною

Укрінформ
Акціонерне товариство FED (Харків) для виконання турецьких контрактів із випуску авіаційної техніки суттєво розширить виробництво та за кілька років збільшить удвічі кількість працівників.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив президент асоціації «Укравіапром», голова правління АТ FED Віктор Попов.

«Ми плануємо впродовж 1-1,5 року побудувати близько 16 тис. м² виробничих площ та упродовж 3-4 років організувати близько тисячі нових робочих місць. Наразі у компанії 1 015 працівників. Якщо взяти останні три роки, то щороку ми збільшуємо штат на 100-120 працівників. Обсяг продукції збільшили порівняно з 2019 роком удвічі», – розповів Попов.

Розширення необхідне для виконання контрактів із Туреччиною, яка активно розвиває авіаційну галузь.

«Ми розпочали брати активну участь у їхніх тендерах. І отримали шматок роботи на 10-15 років. По-перше, це безпілотники, по-друге, вертольотобудування. І нам, і «Мотор Січі» вдалося увійти до програми зі створення низки вертольотів. Конкретно АТ «ФЕД» – це два вертольоти. Третє – літаки п'ятого покоління, туди нам удалося також потрапити. Це і розробки, і випробування, а там – серійне виробництво. Для нас це десятки мільйонів доларів. Зараз питання стоїть так, що на момент виходу Туреччини на серійний випуск авіатехніки нам потрібно буде мати вже розширене виробництво», - повідомив Попов.

За його словами, виробничі площі розширять за рахунок ділянки, яку раніше виділила Харківська міськрада, а проєкт добудови вже готовий.

Як повідомлялося, компанія FED – одне з провідних підприємств України, що спеціалізується на розробці, виробництві, сервісному обслуговуванні та ремонті агрегатів авіаційного, космічного та загальномашинобудівного призначення. Системи керування польотом виробництва компанії FED мають ключове значення для безпеки літаків і вертольотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-