Уряд схвалив Стратегію реформування системи управління держфінансами до 2025 року

Уряд схвалив Стратегію реформування системи управління держфінансами до 2025 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив Стратегію реформування системи управління державними фінансами на 2022 – 2025 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"29 грудня 2021 року на засіданні уряду прийнято розпорядження «Про схвалення Стратегії реформування системи управління державними фінансами на 2022 – 2025 роки». Оновлену Стратегію Мінфін розробив у співпраці із заінтересованими органами влади, експертною спільнотою та міжнародними партнерами", - йдеться в повідомленні.

Стратегія передбачає подальше удосконалення системи управління державними фінансами.

Завдання і заходи Стратегії спрямовані на: покращення функціонування податкової та митної систем, підвищення достовірності макроекономічних та бюджетних прогнозів, завчасне виявлення фіскальних ризиків та вжиття заходів для уникнення або мінімізації їх впливу на бюджет, забезпечення боргової стійкості та підвищення ефективності управління державним боргом, гарантованим державою боргом та місцевим боргом, підвищення прогнозованості та доступності коштів для виконання державних функцій, тощо.

Результатом реалізації Стратегії має стати більш ефективна система управління державними фінансами, яка спільно з реформованою системою державного управління сприятиме сталому соціально-економічному розвитку держави, конкурентоспроможності економіки та динамічній інтеграції України в міжнародні ринки, зокрема у спільний ринок ЄС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-