Нафта помірно дешевшає після зростання напередодні

Нафта помірно дешевшає після зростання напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту помірно знижуються у четвер, 30 грудня, після зростання напередодні даних про скорочення запасів нафти у Сполучених Штатах минулого тижня.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent до 9.15 за Києвом становила $79,07 (-0,18%). Барель лютневої нафти WTI торгувався за $76,43 (-0,17%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $79,23 і $76,56 відповідно.

Дані Управління енергетичної інформації США (EIA) показали, що за підсумками минулого тижня запаси сирої нафти впали в країні на 3,6 млн бар., що перевищило прогнози аналітиків.

Товарні запаси бензину знизилися на 1,46 млн бар., дистилятів - зменшилися на 1,73 млн бар. Це вказує на те, що попит у Сполучених Штатах залишається високим, попри рекордну кількість нових випадків захворювання на COVID-19.

«Ми побачили, як попит на бензин підскочив минулого тижня, а зниження запасів інших нафтопродуктів також надало підтримку. Звіт виглядав так, ніби на дворі не Різдво, а День незалежності», - сказав старший аналітик PRICE Futures Group Філ Флінн.

Інвестори все більше роблять ставку на те, що уряди не вводитимуть нових заходів обмеження пересування на тлі нових свідчень, що штам коронавірусу Омікрон менш небезпечний, ніж попередні варіанти.

Король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд заявив у середу, що угода про видобуток нафти ОПЕК+ потрібна для стабільності нафтового ринку, і наголосив на необхідності дотримання виробниками цього пакту.

Світові ціни на нафту підскочили на 50–60% у 2021 р., оскільки попит на паливо різко повернувся до рівня, близького до допандемічного, тоді як різке скорочення поставок виробниками ОПЕК+ протягом більшої частини року усунуло надлишок пропозиції, що тиснув на ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-