На ЧАЕС завершили проєкт із навчання операторів маніпуляторів фірми BROKK

На ЧАЕС завершили проєкт із навчання операторів маніпуляторів фірми BROKK

Укрінформ
На Чорнобильній АЕС завершено 4-річний проєкт із навчання українських фахівців експлуатації, обслуговуванню та ремонту маніпуляторів фірми BROKK, який проводився бельгійською компанією «Tecnubel» (зараз — Equans).

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ДСП ЧАЕС.

«Компанія «Tecnubel» та її партнери провели дуже ґрунтовне навчання наших спеціалістів. Вони навчали експлуатації маніпуляторів BROKK, їх діагностиці, а також виявленню та усуванню дефектів. Крім того, бельгійські експерти двічі привозили на майданчик ЧАЕС навчальні стенди та гідравлічні моделі обладнання», - розповів заступник директора технічного із поводження з радіоактивними відходами Олександр Скомарохов.

За його словами, обладнання компанії BROKK використовується на промисловому комплексі з поводження з твердими радіоактивними відходами (ПКПТРВ). Зокрема, за допомогою цих маніпуляторів виконуються дистанційні роботи з подрібнення, сортування та переміщення твердих радіоактивних відходів.

Тривав проєкт 4 роки та був профінансований коштом уряду Бельгії. За проєктом щорічно з 2017 року іноземні експерти проводили на території ЧАЕС два курси теоретичних і практичних занять з персоналом станції. Останній відбувся вже у бельгійському місті Дессель із 6 по 18 грудня.

За результатами проєкту семеро старших майстрів зміни промислового комплексу з поводження з твердими радіоактивними відходами ЧАЕС отримали необхідні знання та навички для роботи із дистанційно керованим обладнанням, які підтверджені відповідними сертифікатами.

Як повідомляв Укрінформ, на ЧАЕС провели «польові» випробування корейських технологій поводження з радіоактивними матеріалами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-