На Банковій шукають компромісне рішення щодо врегулювання цін на газ

На Банковій шукають компромісне рішення щодо врегулювання цін на газ

Укрінформ
Офіс Президента веде перемовини з українськими приватними і державними видобувними компаніями задля врегулювання ситуації з цінами на газ.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма під час брифінгу щодо поточного стану проходження опалювального сезону.

«На даний момент ми ведемо перемовини з українськими приватними і державними видобувачами газу, а також із представниками усіх секторів економіки. Думаю, що в найближчі дні ми знайдемо розумне компромісне рішення, яке дозволить обмежити абсолютно неадекватне і аномальне зростання цін на газ», - сказав Шурма.

За його словами, таке рішення дозволить зберегти усі принципи функціонування ринку газу, а також стимули для приватних видобувачів газу в подальше інвестування та нарощування видобутку.

«Ми чітко відчуваємо, як ситуація на енергетичних ринках впливає на кожну галузь. Ми не будемо стояти осторонь, а знайдемо рішення, яке дозволить зберегти всі кластери економіки та видобуток газу в Україні», - додав Ростислав Шурма.

Як повідомляв Укрінформ, стартові ціни природного газу ресурсу грудня на Українській енергетичній біржі 13-17 грудня 2021 року зросли на 18,03%.

24 грудня виробники солодощів заявили, що призупиняють виробництво частини асортименту через надвисокі ціни на газ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-