В Україні аварійність теплової генерації звели до нуля – Галущенко

В Україні аварійність теплової генерації звели до нуля – Галущенко

Укрінформ
Аварійність теплової енергогенерації цієї зими зведено фактично до нуля. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час брифінгу щодо поточного стану проходження опалювального сезону.

«При проходженні періоду зниження температур на теплових генераціях цього року спостерігається суттєве зниження аварійності. Вона фактично зведена до нуля. Звісно, аварії відбуваються, але їх в десятки разів менше порівняно із минулим роком», - сказав Галущенко.

За його словами, зменшення кількості аварій насамперед пов’язане з посиленням контролю з боку держави за виконанням ремонтів та умов експлуатації теплової генерації. Також міністр додав, що наразі ситуація з проходженням опалювального сезону залишається стабільною та контрольованою.

«На сьогодні ми бачимо, що енергосистема працює стабільно. Повністю всі потреби споживачів покриваються генерацією. Також ми маємо додатковий резерв потужності», - додав Галущенко.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 15 грудня під час засідання уряду зазначив, що опалювальний сезон в Україні проходить стабільно, запасів енергоресурсів для проходження осінньо-зимового періоду достатньо.

За його словами, наразі у підземних сховищах газу знаходиться понад 15 млрд кубометрів "блакитного палива", чого достатньо для забезпечення потреб як населення, так і непобутових споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-