Назву компанії, яку створять замість Укроборонпрому, ще не узгодили - Гусєв

Назву компанії, яку створять замість Укроборонпрому, ще не узгодили - Гусєв

Укрінформ
З назвою компанії, яка координуватиме роботу вітчизняного ОПК після реорганізації державного концерну “Укроборонпром”, ще не визначилися.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час експертного обговорення в Інституті Горшеніна на тему: “Як відбуватиметься реформа Укроборонпрому в 2022 році” сказав генеральний директор концерну Юрій Гусєв.

Він повідомив, що в межах реформування галузі обговорюють кілька можливих варіантів назви компанії-правонаступниці Укроборонрому.

“Тривають дискусії. Думаю, ми обов’язково презентуємо напрацювання суспільству. Адже переконані, що назва має бути потужною, відображаючи увесь потенціал, всю значущість нової компанії, яка створюється в Україні, для сектору національної безпеки та оборони і для держави загалом”, - сказав Гусєв.

Він переконаний, що обрана назва швидко стане брендом надійності, потужності і посилення обороноспроможності нашої країни.

“Вивчаємо досвід інших країн, де назви оборонних компаній носять імена відомих митців - наприклад, “Леонардо” (глобальна високотехнологічна компанія, один зі світових лідерів в аерокосмічному й оборонному секторах та в галузі безпеки - ред.), інших компаній, що мають назви, не пов’язані напряму з оборонно-промисловим комплексом”, - додав гендиректор концерну.

Він також розповів, що в Укроборонпромі вже працюють над установчими документами нової інституції, зокрема Статутом компанії, Кодексом корпоративної етики, системою внутрішніх правил та норм (так званий комплаєнс, який цьогоріч вже впроваджено в Укроборонпромі).

“А ще активно працюємо над освітніми програмами спільно з Києво-Могилянською бізнес-школою, Київською школою економіки, університетом “КПІ”. Також вдячні міжнародним партнерам, які допомагають із втіленням освітніх проєктів та експертизою програмних документів нової компанії”, - підсумував Гусєв.

Як повідомлялося, на початку жовтня Президент України Володимир Зеленський підписав закон про реформування ДК "Укроборонпром". Документ передбачає перетворення Укроборонпрому на акціонерне товариство, єдиним акціонером якого буде держава в особі Кабінету Міністрів. При цьому галузеві і науково-виробничі потужності реорганізують у господарські суб’єкти, які перебуватимуть під корпоративним управлінням Укроборонпрому (компанії, яка стане його правонаступницею).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-