Передачу в концесію Херсонського морпорту мають завершити до кінця року

Передачу в концесію Херсонського морпорту мають завершити до кінця року

Укрінформ
Фіналізація концесійного процесу по Херсонському морському торговельному порту має відбутися до кінця 2021 року.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції повідомив заступник голови Херсонської ОДА Микола Якименко.

«Зараз (процес - ред.) на стадії завершення, там дійсно було дуже багато питань, в Мінінфраструктури цей концесійний договір. Усе, що потрібно було від нас (обладміністрації - ред.), – ми це зробили <…> До кінця року все має запрацювати, концесійний договір буде працювати», - зазначив Якименко.

За словами Якименка, він перебуває у постійній комунікації з інвесторами.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2019 року Міністерство інфраструктури оголосило про початок конкурсів з концесії морських портів «Ольвія» та «Херсон». У січні 2020 року повідомили, що в конкурсі на реалізацію проєкту концесії Херсонського морського торговельного порту перемогла компанія «Рисоіл-Херсон».

Президент України Володимир Зеленський у ході робочої поїздки до Херсонської області у червні 2020 року взяв участь у підписанні угоди щодо передачі в концесію майна державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт» і майна державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Державне підприємство "Херсонський морський торговельний порт" розташоване у місті Херсон та умовно належить до категорії малих морських портів. Є державною стивідорною компанією, що здійснює операційну діяльність в акваторії Херсонського порту, зокрема вантажопереробку всіх видів експортно-імпортних, транзитних і каботажних вантажів, крім наливних. Основні вантажі: зернові, харчові, будівельні матеріали та генеральні вантажі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-