Зеленського просять включити «евакуаційні дороги» до програми «Великого будівництва»

Зеленського просять включити «евакуаційні дороги» до програми «Великого будівництва»

Укрінформ
Представники волонтерських, громадських та правозахисних організацій, які опікуються питаннями захисників України та членів їхніх сімей, попросили включити “евакуаційні дороги” для транспортування поранених військовослужбовців до лікарень у перелік пріоритетних об'єктів програми “Велике будівництво”.

Про це йшлося під час зустрічі волонтерів з різних регіонів країни, які допомагають військовослужбовцям Збройних Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, учасників бойових дій, а також представників родин загиблих захисників, колишніх полонених, іноземних захисників України з радницею – уповноваженою Президента Альоною Вербицькою, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Захід відбувся у Центральному будинку офіцерів.

“Волонтери просили звернути увагу на «евакуаційні шляхи» (дороги, якими транспортують поранених під час бойових дій до військових шпиталів та інших лікувальних закладів). Також вони звернулися з проханням взяти під контроль вищевказані дороги щодо включення їх до переліку пріоритетних об'єктів програми Президента “Велике будівництво”, - розповіли в ОП.

Під час зустрічі обговорювали також потребу освітньої та кадрової реформи в секторі безпеки й оборони України, питання підвищення грошового забезпечення для військовослужбовців та пенсійного забезпечення ветеранів.

Крім того, йшлося про необхідність розв'язання житлового питання для військовослужбовців.

Вербицька нагадала, що у держбюджеті на 2022 рік передбачено 5,5 млрд грн на житло для ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

«У найкоротший термін Президент України Володимир Зеленський має намір забезпечити житлом усіх тих військовослужбовців, які десятиліттями перебувають у сорокатисячній житловій черзі», – запевнила радниця глави держави.

За результатами зустрічі радниця – уповноважена Президента України запланувала низку моніторингових візитів до навчальних центрів, пунктів постійної дислокації військових частин та безпосередньо на територію проведення Операції об’єднаних сил з метою перевірки отриманої інформації та сприяння якнайшвидшому розв'язанню оприлюднених військовослужбовцями й ветеранами проблемних питань

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-