У Prozorro оголосили 2069 земельних аукціонів - Мінагрополітики

У Prozorro оголосили 2069 земельних аукціонів - Мінагрополітики

Укрінформ
В електронній системі ProZorro.Продажі оголошено 2 069 земельних аукціонів, з них 1 389 – на оренду та 680 - на відчуження земельних ділянок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що загальна вартість усіх лотів із земельними ділянками для оренди – 52 млн грн, їх загальна площа – 9,5 тис. га.

До першої п'ятірки регіонів за сукупною стартовою вартістю таких лотів входять Одеська, Хмельницька, Кіровоградська, Львівська та Київська області.

Загальна вартість лотів із земельними ділянками на продаж – 645 млн грн, вони охоплюють площу в 1 006 га. Тут серед лідерів за стартовою вартістю лотів – Львівщина, Київщина, Закарпаття, Одещина, Харківщина.

За інформацією міністерства, успішно відбулися 460 земельних торгів.

У Мінагрополітики окремо навели статистику щодо аукціонів з оренди чи продажу сільгоспземель.

Так, "орендних" аукціонів оголошено 1 080. Загальна площа земельних ділянок – майже 9 тис. га. А загальна вартість лотів – 20 млн га.

Аукціонів із продажу сільськогосподарської землі менше – 385. Однак на ці лоти припадає понад 70% усіх земель, стосовно яких відбуваються торги в ProZorro.Продажі. Вони оцінюються в 145 млн грн. А загальна площа цих земельних ділянок – 810 га.

Середнє зростання стартової ціни за земельними аукціонами у системі ProZorro.Продажі – 200%. У земельних аукціонах у середньому беруть участь 4 учасники.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2021 року в Україні офіційно оголошено старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи - громадяни України з обмеженням у 100 га.

Перші земельні аукціони в системі Prozorro.Продажі стартували 8 листопада 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-