НКРЕКП затвердила ставки плати за приєднання до електромереж на 2022 рік

НКРЕКП затвердила ставки плати за приєднання до електромереж на 2022 рік

Відео
Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 22 грудня ухвалила рішення про затвердження ставок плати за приєднання на 2022 рік до електромереж. 

Як передає Укрінформ, про це повдіомила пресслужба регулятора.

Зазначається, що загалом по Україні розмір ставок плати за стандартне приєднання підвищився лише на 1%, а розмір ставок плати за нестандартне приєднання потужності та лінійну частину приєднання вдалося зменшити на 7,2%.

Одним з чинників, що дав можливість оптимізувати розміри ставок, стало запровадження стимулюючого регулювання. У Комісії вважають, що це позитивно вплинуло на розмір ставок.

«Я хочу підкреслити, що ставки на стандартне приєднання залишились практично та тому ж рівні, незважаючи на інфляційні процеси, а ставки на нестандартне приєднання суттєво знижені в цілому по Україні. Це є дуже важливим результатом», - підкреслив голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, спростила порядок приєднання до електромереж; зміни набули чинності з 1 червня 2021 року. Серед ключових нововведень у Комісії назвали запровадження публічних договорів про приєднання.

Верховна Рада у липні 2021 року ухвалила закон, який дасть змогу фактично в 2,5 раза скоротити строки приєднання до електромереж. Законом передбачається запровадити механізм «єдиного вікна» для подання звернень, заяв, запитів та отримання інформації, необхідної для проєктування та виконання будівельно-монтажних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-