АМКУ розпочав розгляд справи стосовно придбання акцій «Лубним’ясо»

АМКУ розпочав розгляд справи стосовно придбання акцій «Лубним’ясо»

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розгляд справи за фактом порушення законодавства про захист економічної конкуренції ПрАТ "МХП" під час купівлі акцій ТОВ «Лубним’ясо».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що АМКУ провів перевірку і встановив, що придбання ПрАТ «МХП» акцій ТОВ «Лубним’ясо» мало відбутися лише за умови попереднього отримання дозволу АМКУ. Оскільки учасники концентрації не звернулися за цим дозволом за власною ініціативою, комітет розпочав розгляд справи за фактом порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час цієї угоди АМКУ ініціював у зв’язку з публікаціями в засобах масової інформації відомостей про придбання провідним виробником курятини в Україні – ПрАТ «МХП» акцій ТОВ «Лубним’ясо» (виробляє м’ясну продукцію під торговою маркою «Skott Smeat»).

У МХП заявили, що на поточний момент МХП не отримували від АМКУ офіційного повідомлення про порушення справи у зв’язку з неотриманням дозволу МХП на концентрацію (придбання акцій) ТОВ «Лубним’ясо».

"Після того як МХП отримає від АМКУ офіційну документацію про початок розслідування, компанія максимально сприятиме в наданні інформації та даних посадовим особам АМКУ", - зазначається у коментарі компанії.

Також наголошується, що МХП діє в межах чинного законодавства України, в тому числі законодавства про захист економічної конкуренції, і завжди обґрунтовано підходить до розгляду питання можливого придбання акцій інших юридичних осіб. Зокрема, детально аналізується сукупний обсяг реалізації товарів учасників концентрації, сукупна вартість активів або сукупний обсяг реалізації товарів в Україні суб’єкта господарювання, щодо якого набувається контроль, та інші об’єктивні фактори.

МХП і надалі продовжуватиме співпрацювати з АМКУ в питаннях підтримки конкуренції і забезпечення добробуту споживачів, запевнили в компанії.

Як повідомлялось, МХП оголосив про придбання контрольного пакету акцій ТОВ "Лубним’ясо" влітку 2021 року у своєму звіті на Лондоський фондовій біржі. На дату придбання чисті активи придбаного ПрАТ "МХП" активу ТОВ "Лубним’ясо" становили 1,53 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-