Наглядова рада Укроборонпрому затвердила структуру нової оборонної компанії

Наглядова рада Укроборонпрому затвердила структуру нової оборонної компанії

Укрінформ
Наглядова рада ДК «Укроборонпром» затвердила перелік підприємств, що увійдуть до складу оновленої оборонної компанії, а також підпадатимуть під пряме управління.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі концерну.

«Наглядова рада концерну затвердила кількість і перелік підприємств, що ввійдуть до складу галузевих науково-виробничих об’єднань (ГНВО) оновленої оборонної компанії, а також тих, що підпадатимуть під пряме управління. На першому етапі їх буде 52 і 11 відповідно», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільшим за кількістю підприємств (15) об’єднанням стане напрямок високоточного озброєння і боєприпасів. До ГНВО, яке займатиметься бронетехнікою, ввійдуть 14 підприємств, до радарних систем – 12, до сфери авіаремонту залучать 7, а до напрямку морської техніки – 4.

Під пряме управління наразі підпадають 11 підприємств, з яких 6 – спецекспортери та 5 – представники авіабудівної галузі.

Як повідомляв Укрінформ, реформа Укроборонпрому передбачає формування трирівневої вертикально-інтегрованої структури управління і відбуватиметься у три етапи. На першому концерн буде перетворено на акціонерне товариство.

Під час другого державні, зокрема казенні, підприємства стануть акціонерними товариствами або товариствами з обмеженою відповідальністю. Третій етап передбачає створення галузевих науково-виробничих об'єднань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-