Глава уряду пояснив, від чого залежатиме ціна газу наступного року

Глава уряду пояснив, від чого залежатиме ціна газу наступного року

Укрінформ
НАК "Нафтогаз" формуватиме ціну на газ на наступний річний період, зокрема, виходячи з динаміки цього показника на світових ринках.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова"» на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ціна на газ для населення є річною, зафіксованою на один рік... Звичайно на наступний рік вона буде переглядатися компанією Нафтогаз і буде формуватися на наступний річний період. Залежно від того, якою буде динаміка ціни на газ на світових ринках, від того, скільки газу буде в Україні, як ми будемо підіймати власний видобуток - і буде формуватися річний продукт", - пояснив Шмигаль.

Він наголосив, що до кінця опалювального сезону ціна на газ не буде підвищуватися. І запевнив, що в Україні цілком достатньо запасів газу для проходження опалювального сезону.

"Стосовно газу, його абсолютно достатньо в сховищах, аби і населення, і промисловість пройшли цей опалювальний сезон. Звичайно, перед нами стоять виклики - забезпечити модернізацію країни з точки зору енергозбереження, з точки зору проходження наступного опалювального сезону. Ми не виключаємо форс-мажори та ризики, які можуть бути кожного опалювального сезону. Ми усвідомлюємо, що при певних погодних умовах, при певних діях з боку Росії можуть бути різні фактори, але ці ризики були при кожному опалювальному сезоні. Уряд розуміє, як відповідати на ці виклики", - сказав Шмигаль.

Як повідомлялося, Денис Шмигаль заявив, що ситуація в енергетиці залишається стабільною та контрольованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-