Експорт та імпорт агропродукції цьогоріч збільшились на 22% – Мінагро

Експорт та імпорт агропродукції цьогоріч збільшились на 22% – Мінагро

Укрінформ
Зовнішньоторговельний обіг сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів за 11 місяців 2021 року збільшився на 22% порівняно з відповідним періодом 2020 року, до 31,3 млрд дол.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«За офіційними даними Держмитслужби зовнішньоторговельний обіг сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів за підсумками 11 місяців поточного року збільшився на 22% порівняно з відповідним періодом 2020 року та досяг близько 31,3 млрд дол., що склало 24,7% всього зовнішньоторговельного обігу товарами України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за вказаний період експортовано на 22% більше продукції аграрного сектору, ніж за 11 місяців 2020 року, а саме на суму 24,4 млрд дол. (39,8% від загального експорту товарів з України). Найвагомішими складовими експорту продовольчих товарів та сільгосппродукції у січні-листопаді 2021 року залишались зернові культури, олії, насіння олійних культур та макуха, тверді відходи від вилучення рослинних жирів і олій.

За інформацією міністерства, основними країнами, до яких постачалась українська агропродовольча продукція, були: Китай (15,4% у структурі експорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів); Індія (6,5%); Нідерланди (6,4%); Єгипет (5,9%); Туреччина (4,8%).

Імпорт сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів за вказаний період зріс на 20% до відповідного періоду 2020 року і становив 6,9 млрд дол., або 10,5% від загального імпорту товарів в Україну. Найбільшу частку у структурі імпорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів склали: плоди, горіхи та цедра; риба, ракоподібні та молюски; тютюн та вироби з нього; какао-боби, продукти з нього, шоколад; олії. У структурі імпорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів найбільшу питому вагу зайняли: Польща (10,5%); Німеччина (6,9%); Італія (6,9%); Туреччина (6,1%); Індонезія (4,3%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-