Онлайн-аукціони Прозорро.Продажі вже принесли державі 58 мільярдів — Шмигаль

Онлайн-аукціони Прозорро.Продажі вже принесли державі 58 мільярдів — Шмигаль

Укрінформ
Україна одержала від онлайн-аукціонів Прозорро.Продажі за п'ять років 58 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на сторінці у Фейсбуці

“Державна система онлайн-аукціонів Прозорро.Продажі здобула світове визнання. Цього тижня українська ініціатива перемогла в Open Government Award-2021 — найпрестижнішій міжнародній премії. Прозорро.Продажі обійшли ініціативи провідних у сфері урядування європейських країн, зокрема Німеччини та Естонії. Українська державна система здобула перемогу за забезпечення відкритості й прозорості продажу та оренди публічних активів. Прозоро.Продажі за 5 років своєї роботи принесли державі 58 млрд грн, а громади почали отримувати доходи за рахунок майна, яке не використовувалося роками”, - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 6 грудня у системі Прозорро.Продажі оприлюднено вже 1 542 земельні аукціони. 1 042 із них – із оренди землі (загальна площа земельних ділянок – 7 244 га) та 500 – з відчуження (загальна площа – 729 га). Загальна вартість всіх лотів із оренди землі – 35 млн грн, з відчуження – 535 млн грн. Абсолютним лідером за кількістю аукціонів залишається Одещина: наразі тут організовано 190 аукціонів із оренди землі та 127 – із відчуження. У п’ятірці лідерів також Львівська, Київська, Закарпатська та Харківська області.

Як повідомляв Укрінформ, перші земельні аукціони в системі Prozorro.Продажі стартували 8 листопада 2021 року. На кінець листопада відбулося 1 357 земельних аукціонів (938 із оренди та 419 – із відчуження). Сумарна стартова ціна усіх лотів — 417 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-