Підрозділ із захисту інвестицій поповнив економіку на ₴9 мільярдів - Венедіктова

Підрозділ із захисту інвестицій поповнив економіку на ₴9 мільярдів - Венедіктова

Укрінформ
Завдяки створеному в Офісі генпрокурора спеціалізованого підрозділу із захисту інвестицій, економіка країни поповнилась на 9 млрд грн.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосила генеральний прокурор Ірина Венедіктова під час звіту про підсумки роботи Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту інвесторів у 2020-2021 роках, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Генпрокурор Венедіктова під час звіту ТСК одержала подяку комісії. ТСК відзначила зусилля прокуратури та внесок її керівника у покращення інвестиційного клімату в Україні у 2021 році.

Голова ТСК Галина Янченко відзначила важливість створення в Офісі генпрокурора спеціалізованого підрозділу із захисту інвестицій та результативність співпраці із ним в конкретних справах.

Венедіктова наголосила, що ефективна взаємодія та комунікація між ТСК та Офісом генерального прокурора забезпечує швидке і адекватне реагування на тиск на бізнес та інші незаконні дії щодо інвесторів.

“Спільна системна робота показує, що інвестори починають відчувати себе більш захищеними, а відчуття безкарності відходить у минуле. Ми всі маємо рухатися разом. Насправді саме правильна координація зусиль всіх державних органів — це найважливіше. У цієї парламентської ТСК вийшло робити розумні конструктивні речі. Це дуже правильний підхід, показувати і розв'язувати проблему та при цьому не втручатися в роботу правоохоронних органів”, — зазначила генпрокурор.

Як зазначається, Офіс генпрокурора взяв на себе координацію всіх процесів у сфері захисту інвестицій задля досягнення довіри бізнесу до правоохоронних органів та покращення інвестиційного клімату в державі.

“Вирахувати економічний ефект від роботи нашого підрозділу в Офісі Генпрокурора непросто, але, до прикладу, лише у двох з 70 наших успішних справ бізнесом додатково інвестовано в економіку України понад 9 млрд гривень. В одному випадку мова йде про 100 млн доларів США прямих інвестицій, в іншому – створено понад 10 000 робочих місць”, — додала Венедіктова.

Голова ТСК Янченко зазначила, що за час роботи ТСК розглянула 22 звернення інвесторів по резонансних справах і 9 з них вже успішно вирішені. Результатом спецкомісії в законодавчому полі стало 7 законопроєктів, зокрема, для стимулювання розвитку галузі будування електрокарів, про реформу АРМА та пакет антирейдерських ініціатив.

Як повідомляв Укрінформ, Венедіктова обговорила із заступником Торгового представника США Джеймі Вайтом захист інвестицій та інтелектуальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-