Президент підписав «ресурсний» закон

Президент підписав «ресурсний» закон

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про збалансованість бюджетних надходжень, який Верховна Рада ухвалила 30 листопада (законопроєкт 5600). 

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба глави держави.

Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» № 1914-ІХ спрямований на зміцнення ресурсної бази бюджетів та запобігання бюджетним втратам через ухилення від оподаткування.

Зокрема, передбачена індексація ставок деяких податків, зміна підходів до оподаткування ПДВ і акцизним податком тютюнових виробів і рідин для електронних сигарет, пива, а також рентною платою за користування надрами для видобування руд заліза.

Також документ передбачає підвищення окремих ставок екологічного податку, запровадження мінімального податкового зобов’язання як податку з потенційно можливого мінімального доходу з земельної ділянки сільськогосподарського призначення, за винятком, зокрема, ділянок членів дачних та садівничих кооперативів, сільгоспугідь громадян у межах населених пунктів, земель на окупованій території або на лінії розмежування на період проведення ООС.

Крім того, передбачено встановлення для великих платників податків обмеження на перенесення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств минулих років. 

Закон також містить норми для врегулювання проблемних питань оподаткування та забезпечення підтримки бізнесу. 

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 14 грудня відхилила постанови про скасування рішення про ухвалення в цілому законопроєкту №5600, розблокувавши його підписання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-