НКРЕКП дозволила вугільним електростанціям закуповувати газ для генерації електроенергії

НКРЕКП дозволила вугільним електростанціям закуповувати газ для генерації електроенергії

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), дозволила електростанціям, основним паливом для яких є вугілля, закуповувати газ для виробництва електроенергії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення НКРЕКП ухвалила на засіданні 17 грудня.

Гранична ціна закупівлі газу для таких виробників становити 4 800 грн за 1 тис. кубометрів. Послуга буде дозволена лише в опалювальний період і за крайньої потреби - у разі граничного дефіциту потужності в Об'єднаній енергосистемі країни.

Нацкомісія також дозволила НЕК "Укренерго" позбавляти доступу до міждержавних перетинів (імпорт електроенергії) з Білорусі та Росії компаніям, які виграли відповідний аукціон, але не можуть підтвердити графік поставок.

Згідно з документом, графік поставок електроенергії має підтвердити оператор системи передачі суміжної держави (Білорусі чи Росії). Рішення прийняте з метою запобігання зловживань на ринку. 

Як повідомлялося, за словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, на сьогодні проблема із постачанням вугілля на теплові електростанції та теплоелектроцентралі вирішена. Щомісячне постачання цього палива становить 2 млн тонн при споживанні 1,7 млн тонн. 

У листопаді імпорт електроенергії становив 242,2 млн кВт-год. Більша його частина - 223,44 млн кВт-год. - надходила з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-