Програма енергоефективності допоможе скороти споживання газу на 30-40% – ОП

Програма енергоефективності допоможе скороти споживання газу на 30-40% – ОП

Укрінформ
Програма енергоефективності у 2022 році передбачає термомодернізацію близько п’яти тисяч багатоповерхівок, а також кілька сотень соціальних об’єктів.

Про це під час брифінгу щодо створення кординаційного енергетичного штабу розповів заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма, передає кореспондент Укрінформу.

«П’ять тисяч будинків – це мета на 2022 рік. Паралельно також відбуватимуться роботи на сотнях об’єктів соціального сектору, зокрема школи, лікарні та дитячі садочки», - сказав Шурма.

За його словами, програма триватиме близько 7-10 років та передбачатиме, що абсолютна більшість з 180 тисяч багатоповерхових будинків в Україні, а також соціальних об’єктів будуть термомодернізовані.

«Ми очікуємо, що програма енергоефективності допоможе скороти споживання газу в нашій країні на 30-40% акумулятивно», - додав Шурма.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Президента України Володимира Зеленського, реформа термомодернізації всіх багатоповерхових будівель коштуватиме державі 300 млрд грн, 100 млрд грн заплановано залучити в найближчі три роки.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-