Україна оскаржить зменшення Польщею кількості дозволів на вантажоперевезення

Україна оскаржить зменшення Польщею кількості дозволів на вантажоперевезення

Укрінформ
Україна планує позиватися до арбітражного суду через зменшення кількості дозволів на вантажоперевезення із сторони Польщі та відмову у збільшенні їхньої кількості. 

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

"Я особисто і Президент України на найвищому політичному рівні у Євросоюзі і також із Республікою Польща ведемо доволі складну і напружену розмову з цього приводу. Ми дійсно розпочали переговорні процедури, і дійсно наступний крок - це арбітраж про невиконання відповідного пункту Угоди про асоціацію однією з країн", - сказав Шмигаль.

За інформацією міністра інфраструктури Олександра Кубракова, на тлі збільшення товарообігу між Україною та Польщею у понад 2 рази за останні 5-6 років кількість дозволів на перевезення зменшилася на 40 тис.

Як повідомлялося, станом на сьогодні Польща погодилася на надання Україні у 2022 році 160 тис. дозволів на автомобільні вантажоперевезення. Україна просить збільшити цю квоту до 200 тис. у зв'язку з інтенсивною торгівлею між Україною та ЄС. Польща поки що не погоджується на це.

Раніше Міністерство інфраструктури України пропонувало Республіці Польща провести незалежний міжнародний аудит роботи пунктів пропуску на українсько-польському кордоні задля вирішення питання дефіциту польських дозволів на міжнародні вантажні перевезення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-