Штати ввели санкції проти виробника популярних дронів та ще низки компаній з Китаю

Штати ввели санкції проти виробника популярних дронів та ще низки компаній з Китаю

Укрінформ
Міністерство фінансів США запровадило санкцій проти восьми компаній з Китаю, в тому числі виробника популярних безпілотників DJI.

Про це йдеться в офіційному повідомленні мінфіну США, передає Укрінформ.

«Офіс контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC) ввів санкції проти восьми китайських технологічних компаній»,- зазначається в повідомленні.

За інформацією американського міністерства, ці компанії «активно сприяють біометричному спостереженню, а також відстеженню етнічних та релігійних меншин у Китаї, зокрема мусульманської уйгурської меншини в Сіньцзяні».

До переліку, зокрема, потрапила компанія SZ DJI Technology Co, яка займається виробництвом дронів для цивільного використання.

«Сьогоднішні дії показують, як у Китаї приватні фірми в секторах оборони та технологій спостереження активно співпрацюють з урядом задля придушення етнічних і релігійних меншин», – заявив у цьому зв’язку заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Браян Нельсон.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер міністерство торгівлі США запровадило санкції проти Академії військово-медичних наук Китаю, а також 11 її інститутів, пов’язаних з дослідженнями у сферах радіаційної медицини, мікробіології, токсикології, фармакології, біоінженерінгу тощо. За офіційною інформацією, обмеження введені за розробку технологій для посилення контролю за діяльністю громадян та репресій проти меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-