Укравтодор у 2022 році проведе тендери на будівництво 5 ділянок Київської обхідної

Укравтодор у 2022 році проведе тендери на будівництво 5 ділянок Київської обхідної

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) у 2022 році проведе тендери на будівництво п'яти ділянок нової Київської обхідної дороги. 

Про це в інтерв'ю для Укрінформу розповів заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко.

"Щодо п’яти ділянок наразі готуються відповідні проєкти. З наступного року поступово оголосимо тендери на будівництво кожної з них", - сказав він.

Івко додав, що уряд уже затвердив відповідний порядок проведення процедури з відбору підрядників.

Заступник голови Укравтодору зазначив, що Київська обхідна дорога складається з семи окремих ділянок. Тендер на будівництво першої ділянки уже стартував.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство інфраструктури України 10 грудня 2021 року розпочало конкурсний відбір компанії, яка будуватиме першу ділянку Київської обхідної дороги - 18-кілометровий відрізок від траси М-07 Київ – Ковель – Ягодин до М-06 Київ – Чоп.

Проєкт нової обхідної дороги Києва Укравтодор презентував у серпні 2020 року. Нова дорога навколо столиці буде побудована у формі напівкільця і матиме довжину майже 150 км. Дорога складатиметься з 6 ділянок та сполучить траси: М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса, Н-01 Київ – Знам’янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь, М-03 Київ – Харків та М-01 Київ – Чернігів. Проєкт також передбачає будівництво мостового переходу з підходами через річку Дніпро довжиною понад 25 км, з них 5,9 км – сам міст.

Повністю завершити роботи з будівництва Київської об’їзної дороги планується впродовж 5-6 років за умов стабільного фінансування, загальна вартість проєкту становить 85 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-