Нацбанк застосував 410 заходів впливу до небанківських фінустанов

Нацбанк застосував 410 заходів впливу до небанківських фінустанов

Укрінформ
За січень-листопад 2021 року Національний банк застосував 410 заходів впливу до небанківських фінансових установ.

Про це повідомила директор Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Ольга Максимчук під час пресбрифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"За результатами безвиїзного та виїзного нагляду Нацбанк за 11 місяців застосував 410 заходів впливу. Найбільша кількість заходів впливу припала на фінкомпанії та страховиків – 139 та 129, відповідно", - сказала Максимчук.

Вона пояснила, що майже 50% заходів впливу до страховиків були застосовані у вигляді штрафних санкції, а найчастішим заходом впливу до фінкомпаній та ломбардів була тимчасова зупинка ліцензій.

Максимчук також нагадала, що у 2021 році продовжувався тренд скорочення кількості небанківських фінансових установ. З початку 2021 року чисельність страховиків скоротилась на 54 компанії, кредитних спілок – на 41, фінансових компаній – на 27, ломбардів – на 36, лізингодавців – на 6. Продовження цього тренду очікується і у 2022 році.

"Щодо появи нових установ, то у 2021 році була зареєстрована в реєстрі небанківських фінансових установ 1 кредитна спілка, 2 ломбарди, 14 лізингодавців і 105 фінансових компаній. При цьому, страхові компанії в реєстрі небанківських фінустанов не реєструвались", - зауважила Максимчук.

Як повідомляв Укрінформ, з липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-