Рада планує посилити відповідальність у сфері містобудівної діяльності

Рада планує посилити відповідальність у сфері містобудівної діяльності

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт щодо посилення відповідальності у сфері містобудівної діяльності.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідний законопроєкт №5877 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері містобудівної діяльності" у першому читанні підтримали 236 народних депутатів.

Як ідеться у пояснювальній записці, проєкт закону передбачає суттєве посилення та персоніфікацію відповідальності суб’єктів містобудування за порушення вимог законодавства.

Положеннями законопроєкту, зокрема, пропонується внесення змін до статей 96, 96-1, 188-42 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині зміни складу правопорушень, збільшення штрафних санкцій за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Законопроєкт передбачає визначення кола суб’єктів, на яких може бути накладено адміністративне стягнення.

Кодекс України про адміністративні правопорушення пропонується доповнити новою статтею 266-1, якою врегульовується питання забезпечення виконання приписів контролюючих органів відносно об’єктів самочинного будівництва шляхом тимчасового арешту об’єктів незаконного (самочинного) будівництва.

Внесенням змін до статей 205-1, 358, 364, 365-2, 366, 368-4 Кримінального кодексу України забезпечується можливість притягнення до кримінальної відповідальності відповідних суб’єктів містобудівної діяльності за злочини, передбаченні цими статтями.

Передбачено також доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 197-2, якою посилюється Кримінальна відповідальність за самочинне будівництво, в тому числі, за самочинне будівництво на особливо цінних землях, в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель, у межах території пам’ятки культурної спадщини, історико-культурного заповідника, історико-культурної заповідної території, зони охорони, буферної зони, історичного ареала населеного місця, території об’єкта культурної всесвітньої спадщини, або на земельній ділянці (землях) із порушенням призначення земельної ділянки (земель) або обмеження у використанні земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-