До $5 мільярдів на рік: UkraineInvest планує збільшити притік інвестицій у виробництво

До $5 мільярдів на рік: UkraineInvest планує збільшити притік інвестицій у виробництво

Укрінформ
Офіс із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) планує до 2025 року збільшити притік прямих іноземних інвестицій (ПІІ) у виробничий сектор України до 5 млрд дол. на рік.

Про це під час Другого щорічного форуму "MAKE in UA" (Виробляй в Україні) заявив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"План нашої програми – це збільшити щорічний притік прямих іноземних інвестицій в Україну до 2025 року на рівні 5 млрд дол. Станом на сьогодні за результатами І півріччя 2021 року ми бачимо, що притік прямих іноземних інвестицій у сфері виробництва становить 1,5 млрд дол.», - сказав Цівкач.

Він зазначив, що сьогодні, 14 грудня, була подана перша формальна заявка на інвестиційні проєкти зі значними інвестиціями до Мінекономіки і до кінця тижня буде подана наступна, загальна їх сума перевищує 96 млн дол.

"Які ж пілотні проєкти ми обираємо в першу чергу? В першу чергу це проєкти зі США, Великобританії, Німеччини, Франції і блоку скандинавських країн. Якщо подивитись на загальний накопичений обсяг інвестицій з цих країн, станом на сьогодні він становить 8,5 млрд дол. Обсяг цих інвестицій саме у виробництво – 2,3 млрд дол.", - зауважив Цівкач.

Він підкреслив, що пріоритетними сферами для інвестування є як традиційні сектори, такі як агропереробка, фармацевтика, меблеве виробництво, так і сектори, які мають високий рівень інновацій та доданої вартості: машинобудування, електроніка тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Офіс із залучення та підтримки інвестицій отримав 27 заявок на інвестпроєкти на загальну суму понад 2 млрд дол

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-