UkraineInvest отримав 27 заявок від потенційних інвесторів на два мільярди доларів

UkraineInvest отримав 27 заявок від потенційних інвесторів на два мільярди доларів

Укрінформ
Офіс із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) отримав 27 заявок на інвестпроєкти від потенційних інвесторів на загальну суму понад 2 млрд дол.

Як передає Укрінформ, про це сказав виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач на зустрічі з представниками польських та українських інвесторів щодо інвестиційного клімату в Україні у 2021 році та планів на 2022 рік.

"Станом на сьогодні у нас є 27 попередніх заяв на загальну суму понад 2 млрд дол. Серед яких ми бачимо 7-8 пріоритетних, тих які можуть бути подані до Мінекономіки", - сказав Цівкач.

Він зазначив, що обсяг цих проєктів – близько 500 млн дол., і UkraineInvest докладає максимум зусиль, аби до кінця цього року запустити їх.

Читайте також: У першому півріччі прямі іноземні інвестиції зросли на $2,7 мільярда - Шмигаль

"Це – проєкти у різних галузях економіки: і видобувна промисловість, і машинобудування, і логістика", - уточнив виконавчий директор Офісу із залучення та підтримки інвестицій.

У Києві відбулася зустріч з представниками польських та українських інвесторів / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, уряд уповноважив UkraineInvest супроводжувати інвесторів у державних програмах, які передбачені нещодавно підписаним законом «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями».

Читайте також: У МЗС запросили кувейтських інвесторів вкладати гроші в Україну

Завдання Офісу із залучення та підтримки інвестицій – шукати інвесторів (в Україні чи закордоном), пояснювати їм переваги закону та можливості, які він відкриває, організовувати комунікацію між центральними та місцевими органами виконавчої влади, здійснювати техніко-економічне обґрунтування проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-