Закон про фінансові послуги підвищить конкурентоспроможність на ринку - НБУ

Закон про фінансові послуги підвищить конкурентоспроможність на ринку - НБУ

Укрінформ
Закон про фінансові послуги та фінансові компанії дозволить підвищити конкурентоспроможність учасників ринку та фінансову інклюзію громадян.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова Національного банку Кирило Шевченко.

"Верховна Рада України ухвалила ключовий для небанківського сектору закон «Про фінансові послуги та фінансові компанії» (законопроєкт №5065). Окреслю коротко головні новації. Небанківські фінустанови керуватимуться сучасними правилами роботи. Так, кардинально змінюються правила входу на ринок – реєстрація відбуватиметься одночасно з отриманням ліцензії. Це скоротить бюрократичні процедури", - написав Шевченко.

Крім того, за його словами, змінюються вимоги до капіталу, оцінки платоспроможності, побудови корпоративного управління, що додасть небанківським фінустановам стабільності. Також розширюються можливості для надання інноваційних послуг, зокрема через механізм регуляторної “пісочниціˮ.

Шевченко наголосив, що вперше в українському законодавстві прописано чіткий та дієвий механізм виходу фінустанов з ринку.

"Залишити ринок можна буде тільки повністю виконавши свої зобов’язання перед споживачами", - зазначив голова НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 14 грудня ухвалила закон “Про фінансові послуги та фінансові компанії”; за документ проголосували 248 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-