У держбюджеті-2022 на соціальний захист чорнобильців передбачили більше грошей - Кабмін

У держбюджеті-2022 на соціальний захист чорнобильців передбачили більше грошей - Кабмін

Укрінформ
Державним бюджетом на 2022 рік на соціальний захист чорнобильців передбачено 2,83 млрд грн, що на 258 млн грн більше, ніж за 2021 рік.

Як передає Укрінформ, про це Кабінет Міністрів України повідомляє у Фейсбуці.

Сьогодні, 14 грудня, Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

На сьогодні в Україні 1,7 млн постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, з яких понад 185 тис. ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС та близько 56 тис. осіб мають інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи.

"У фокусі діяльності уряду - турбота про учасників ліквідації, інвалідів-чорнобильців, їх медичний та соціальний захист, вирішення нагальних побутових проблем", - заявляють у Кабміні.

Так, державним бюджетом України на 2021 рік для забезпечення соціального захисту зазначених громадян передбачені близько 2,57 млрд грн, що майже на 400 млн грн більше, ніж у 2020 році.

Державним бюджетом на 2022 рік на зазначені цілі передбачені 2,83 млрд грн, що на 258 млн грн більше, ніж за 2021 рік.

"Ми пам’ятаємо подвиг усіх, хто 35 років тому віддав за нас своє здоров’я та життя, хто виконав свій обов’язок перед народом", - наголошують у Кабміні.

Як повідомляв Укрінформ, до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня, у Києві відбудеться низка заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-