Президент запевняє, що масових відключень тепла та електрики не буде

Президент запевняє, що масових відключень тепла та електрики не буде

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив у стабільності проходження нинішнього опалювального сезону в Україні та відсутності масових відключень тепла і світла.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «1+1», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас стабільна енергетична ситуація, як я і обіцяв, тому що ми про це домовлялись і на місцевому рівні, і з усією генерацією, представниками генерації. У нас є все для того, щоб забезпечувати нормальний перебіг опалювального сезону, стабільний, тарифи будуть нормальні, які ми й говорили. Відключень ніяких масових не буде», - сказав Зеленський.

Водночас він не виключив часткових випадків відключень на місцях.

«Шантаж на місцевому рівні буде відбуватися то там, то там іноді, це такі кроки для того, щоб зробити якусь інформаційну невеличку хвилю, показати це в тих чи інших ЗМІ», - відповів він на запитання про випадки відключень і те, «коли закінчиться шантаж теплом і світлом».

Як повідомлялося, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-