Україна збільшила експорт крохмалю - експерти

Україна збільшила експорт крохмалю - експерти

Укрінформ
У жовтні 2021 року українські підприємства експортували 4,7 тис. тонн кукурудзяного крохмалю, що на 61% вище від вересневих відвантажень і на 150% вище за показники жовтня 2020/2021 маркетингового року (МР).

Як передає Укрінформ, про це повідомляють аналітики Украгроконсалту.

Зазначається, що з початку сезону експорт становить 7,5 тис. тонн. Це на 69% вище порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За інформацією експертів Украгроконсалту, лідером за обсягами закупівель українського крохмалю залишається Китай, частка якого дорівнює 32%, а обсяги імпорту у 27 разів перевищують минулорічні.

Також наростили темпи імпорту українського крохмалю країни ЄС (+90%), Малайзія (у 2,5 раза), Тайвань (у 3,3 раза). Винятком є ​​Індонезія, яка скоротила обсяги закупівель крохмалю з України на 11% порівняно з вереснем-жовтнем 2020 року. Крім того, Нігерія і Таїланд у вересні-жовтні минулого сезону не закуповували крохмаль в Україні, але цього сезону сумарно вже імпортували 1,34 тис. тонн.

Як повідомляв Укрінформ, україна у 2021/2022 маркетинговому році (МР) збільшить виробництво соняшникового та соєвого шроту на 20% та 3% відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-