Президентство України в Енергоспівтоваристві посилить енергобезпеку – Галущенко

Президентство України в Енергоспівтоваристві посилить енергобезпеку – Галущенко

Фото
Укрінформ
Україна розглядає президентство в Енергетичному співтоваристві як інструмент для посилення енергетичної безпеки всього європейського континенту.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з керівництвом Енергетичного співтовариства, повідомляє пресслужба Міненерго.

«Україна прийняла президентство в Енергетичному співтоваристві. І ми будемо використовувати цей інструмент для того, щоб посилити енергетичну безпеку як України, так і всього європейського континенту», - сказав Галущенко.

За його словами, задля посилення безпеки постачання енергоресурсів Україна вже запропонувала ініціативу Регіонального енергетичного партнерства (RESP).

«Це шлях до більш безпечного майбутнього в контексті постачання енергоресурсів. Ми хочемо зробити так, щоб ситуація, яку ми сьогодні спостерігаємо з газом у Європі, більше не повторилася», - наголосив Галущенко.

Також він додав, що під час свого президентства Україна й надалі сприятиме об’єднанню ринків електроенергії та газу договірних сторін Енергетичного співтовариства з ринками країн Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада на 19-му засіданні ради міністрів Енергетичного співтовариства Україна прийняла президентство у цій організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-