В Україні призначили нового бізнес-омбудсмена

В Україні призначили нового бізнес-омбудсмена

Укрінформ
Із 1 січня 2022 року посаду бізнес-омбудсмена обійматиме Роман Ващук. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Кабінет Міністрів України 9 грудня 2021 року затвердив рішення наглядової ради Ради бізнес-омбудсмена про обрання нового бізнес-омбудсмена. З 1 січня 2022 року цю посаду обійматиме Роман Ващук, канадський дипломат, посол Канади в Україні з 2014 по 2019 рік.

“Діяльність Ради бізнес-омбудсмена сприяє ефективному діалогу між бізнесом і владою. Розвиток підприємництва та створення сприятливих умов для бізнесу - залишаються ключовими пріоритетами уряду. Вітаємо новопризначеного бізнес-омбудсмена та сподіваємося на продовження плідної співпраці з Радою бізнес-омбудсмена для покращення бізнес-клімату в Україні”, - зазначила перша віцепрем’єр- міністр-міністр економіки України Юлія Свириденко.

Серед основних завдань Ради бізнес-омбудсмена є підготовка пропозицій органам влади щодо державної політики у сфері підприємницької діяльності, надання рекомендацій щодо вдосконалення роботи таких державних органів та органів місцевого самоврядування у напрямку покращення умов для здійснення підприємницької діяльності.

Зазначається, що за 6 років діяльності Рада бізнес-омбудсмена розглянула близько 10 тис. скарг компаній на зловживання державними органами та допомогла бізнесу повернути понад 19,5 млрд грн.

Як повідомлялося, Раду бізнес-омбудсмена було створено за ініціативою Мінекономіки у грудні 2014 року з метою забезпечення ефективної системної комунікації бізнесу з органами державної влади та місцевого самоврядування, а також підприємствами, які перебувають у державній власності або підпорядковані державним органам. Рада бізнес-омбудсмена є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-