Галущенко назвав зауваження до роботи Держатомрегулювання

Галущенко назвав зауваження до роботи Держатомрегулювання

Укрінформ
Міністерство енергетики має низку зауважень до роботи Державної інспекції ядерного регулювання та її керівництва.

Про це міністр енергетики Герман Галущенко заявив під час засідання уряду 9 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, як міністерство, яке формує та реалізує державну політику у сфері ядерно-промислового комплексу, маємо низку зауважень до роботи Державної інспекції ядерного регулювання. Мова йде про те, що цей орган має чітко окреслені законодавчі функції і не завжди дотримується тих рамок", - сказав міністр.

Він також звернув увагу на створення інспекцією перешкод у співпраці із стратегічними партнерами. Зокрема, мова йде про відмову у співпраці з експлуатуючою організацією з впровадження реакторної технології АР-1000.

"Також мова йде про затягування видачі ліцензії на експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, побудованого нашими американськими партнерами, через безпідставне вимагання додаткової інформації, не передбаченої чинним законодавством", - наголосив Галущенко.

Урядовець також звернув увагу на затягування інспекцією розгляду ініціатив, які стосуються будівництва нових блоків. Галущенко запропонував Кабміну негативно оцінити діяльність голови Державної інспекції ядерного регулювання під час проведення щорічного оцінювання.

Як повідомлялося, Державна інспекція ядерного регулювання рекомендує НАЕК "Енергоатом" забезпечити належний нагляд та контроль за якістю розслідування експлуатаційних подій у роботі атомних електростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-