Уряд затвердив середньострокову стратегію управління держборгом до 2024 року

Уряд затвердив середньострокову стратегію управління держборгом до 2024 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив середньострокову стратегію управління державним боргом на 2021—2024 роки.

Відповідний проєкт постанови було схвалено на засіданні уряду 9 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проєктом постанови пропонується визначити на законодавчому рівні цілі, завдання та заходи у середньостроковій перпективі, з метою оптимізації структури державного боргу. Стратегія розроблена з урахуванням показників, визначених законом про державний бюджет на 2021 рік та бюджетною декларацією на 2022 - 2024 роки", - сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, стратегія містить аналіз прогнозних боргових показників та висновків щодо боргової стійкості, а також план дій та показники досягнення цілей.

Міністр наголосив, що уряд має на меті знизити співвідношення державного боргу до ВВП на кінець 2024 року до 47%.

Також стратегією визначено чотири основні цілі управління державним боргом: збільшення частки державного боргу в національній валюті, продовження термінів погашення боргу, залучення довгострокового пільгового фінансування та розвиток міцних взаємовідносин з інвесторами.

"Ми очікуємо чітку тенденцію до зниження боргового навантаження у середньостроковій перспективі. За результатами реалізації попередньої стратегії вже вдалося досягти значних результатів, а саме: збільшення частки державного боргу в національній валюті з 33,4% у 2018 році до 38,2% у 2020 році з відповідним зменшенням частки боргу в іноземних валютах", - зазначив Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні сукупний державний та гарантований державою борг України перевищував 90 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-