Нафта дорожчає на позитивних коментарях виробників вакцин

Нафта дорожчає на позитивних коментарях виробників вакцин

Укрінформ
Ціни на нафту підвищилися в четвер, 9 грудня, на позитивних коментарях виробників вакцин про особливості варіанта Омікрон, а також повідомленні Міненерго США про скорочення запасів.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість барелю лютневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становить $76,06 (+0,33%). Барель січневої нафти WTI торгувався по $72,72 (+0,50%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $75,82 і $72,36 відповідно.

Сировинні ринки були підтримані коментарями BioNTech та Pfizer про те, що 3-разовий курс вакцинації може захистити від інфекції, спричиненої новим варіантом коронавірусу.

"Трейдери починають розуміти, що хоча Омікрон може привести до деякого послаблення попиту, його наслідки не будуть такими страшними, як очікувалося", - зазначає старший аналітик з нафтового ринку Рrice Futures Group Філ Флінн.

Міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня скоротилися на 241 тис. барелів, до 432,87 млн ​​бар. при прогнозі зниження на 1,52 млн бар. Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зросли на 2,4 млн бар., до 30,9 млн бар. Товарні запаси бензину зросли на 3,88 млн бар., дистилятів - на 2,73 млн бар.

Видобуток нафти США зріс на 100 тис. бар. на добу, до 11,7 млн ​​б/д, максимуму з травня 2020 року, повідомило Міненерго.

Водночас зростання ринку було приглушене, оскільки уряди ряду країн повторно запровадили обмеження, щоб стримати поширення нового штаму коронавірусу. Зокрема, у Великій Британії знову рекомендовано працювати дистанційно; Данія закрила бари, ресторани та школи; Китай заборонив групові туристичні подорожі з Гуандуна.

У Південній Кореї спостерігається рекордний рівень інфікування, тоді як у Сінгапурі та Австралії захворюваність залишається високою.

У період з 25 листопада по 1 грудня спалах Омікрон спровокував падіння цін на Brent на 16%. Цього тижня було компенсовано більше половини падіння, але аналітики попереджають, що подальше відновлення економіки може бути обмежене доти, доки особливості нового штаму не будуть вивчені до кінця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-